Privacyverklaring

Laatste wijzigingsdatum: 10-08-2019

Allereerst, we vinden het erg belangrijk dat jouw privacy is gewaarborgd. We vragen je dan ook nooit om persoonlijke gegevens in te vullen en we delen ook geen gegevens, als dit niet noodzakelijk is. Middels deze privacyverklaring hopen we je meer inzicht te geven in hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan: hoe deze verwerkt worden en hoe deze worden beveiligd. Heb je hierna nog vragen? Dan kunnen je ons bereiken via:

  • E-mail: contact@clayish.today
  • Telefonisch: +31 6 – 3961 7319

Wordt er aan de privacywetgeving gehouden?

We houden ons aan de eisen die de nieuwe privacywetgeving stelt bij het verwerken van persoonlijke gegevens. We zullen daarom:

  • Transparante uitleg geven over de doeleinden voor welke persoonsgegevens worden verwerkt. Hier lees je verderop meer over.
  • Alleen persoonsgegevens verwerken als dit nodig is voor legitieme doeleinden (bv. om het servies naar jou toe te kunnen sturen).
  • Toestemming vragen voor het verwerken van persoonsgegevens als hier toestemming voor vereist is.
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om persoonsgegevens te beschermen. Dit vragen wij ook van onze partners.
  • Je ten allen tijde inzicht geven in jouw persoonsgegevens. Je kunt via bovenstaande contactopties een verzoek indienen om jouw persoonsgegevens in te zien, te wijzigen of, indien van toepassing, te laten verwijderen. Wanneer je een verzoek bij ons indient om jouw account te verwijderen, dan zullen we de gegevens die tot jou herleidbaar zijn verwijderen. Een uitzondering hierop de gegevens die we op basis van de wet moeten of mogen bewaren.
  • Jouw klanten horen. Via bovenstaande contactopties kun je een klant indienen over de manier waarop wij met persoonsgegevens omgaan. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wie is er verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Voor de verwerking van jouw persoonsgegevens is verantwoordelijk:

Clayish
Dopheidestraat 62
2165 VS Lisserbroek
Tel. Nummer: +31 6 – 3961 7319
KvK-nummer: 73270717
Btw-identificatienummer: NL002310674B31

Welke persoonsgegevens worden er van mij verwerkt?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die zijn te herleiden tot een uniek natuurlijk persoon. Een voorbeeld hiervan is je naam. In sommige gevallen vragen we je om persoonsgegevens op te geven. Hieronder lees je in welke situaties we gegevens verzamelen.

Account aanmaken

Binnen www.clayish.today bestaat er een mijn account omgeving. Het aanmaken van een account is niet verplicht voor het doen van een bestelling, maar wel erg handig. In jouw account worden gegevens verzameld, namelijk indien opgegeven jouw: naam, adres, klantnummer, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, betaalgegevens, aankoophistorie, verlanglijst en coupons.

Binnen de mijn account omgeving kun je jouw gegevens zelf gemakkelijk wijzigen. Wil je deze laten verwijderen? Neem dan contact met ons op via bovenstaande contactopties.

Bestelling plaatsen

Als je servies bij ons besteld, hebben we gegevens nodig om jouw bestelling naar je toe te kunnen sturen. Ook hebben we gegevens nodig om je te informeren over jouw bestelling en om je de optie tot retour te kunnen beiden. We verwerken hiervoor je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en betaalgegevens. De wet stelt dat we deze gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar moeten bewaren.

Contact opnemen

Je kunt uiteraard vrijwillig contact met ons opnemen. Je kunt ons e-mailen, bellen of benaderen via social media. Wanneer nodig voor het behandelen van de vraag of het verzoek worden hierbij gegevens doorgegeven. Deze gegevens zullen we niet voor andere doeleinden dan het hebben van contact inzetten.

Meedoen aan prijsvragen

Wanneer je meedoet aan de prijsvraag of andere actie, dan kunnen we hierbij om jouw gegevens vragen. Denk aan je naam, adres, e-mailadres en/of telefoonnummer. Deze gegevens hebben we nodig om een winnaar aan te wijzen en de prijs toe te kunnen sturen. Je vult deze gegevens altijd vrijwillig in.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wanneer je je inschrijf voor onze nieuwsbrief vragen we je om gegevens in te vullen. Dit zijn maximaal je naam, e-mailadres, geslacht, verjaardag en soms telefoonnummer. Deze gegevens vul je vrijwillig in. Wij gebruiken jouw gegevens om je per e-mail nieuwsbrief te informeren over het laatste nieuws, nieuwe ontwikkelingen, onze collecties en acties. Vanuit elke nieuwsbrief kun je, je afmelden zodat je niet langer berichten van Clayish ontvangt.

Voor het versturen van de nieuwsbrief maken we gebruik van de services van MailChimp. Met MailChimp hebben we goede afspraken gemaakt en zorgen we ervoor dat het verwerken van persoonsgegevens op een veilige en rechtmatige manier gebeurt.

Inschrijven voor het ontwerpteam

Ook wanneer je je inschrijf voor ons ontwerpteam vragen we je om gegevens in te vullen. Dit zijn maximaal je naam en e-mailadres. Net als voor de nieuwsbrief vul je deze gegevens vrijwillig in. Wij gebruiken jouw gegevens om je per e-mail uit te nodigen voor onze enquêtes en om je te informeren over onze collecties. Vanuit elke e-mail kun je, je afmelden zodat je niet langer berichten van Clayish ontvangt.

Voor het versturen van de mailings maken we gebruik van de services van MailChimp. Onze enquêtes lopen via SurveyMonkey. Met MailChimp en SurveyMonkey hebben we goede afspraken gemaakt en zorgen we ervoor dat het verwerken van persoonsgegevens op een veilige en rechtmatige manier gebeurt.

Een review schrijven

Reviews plaatsen we uitsluitend als je hier toestemming voor geeft. Reviews zijn erg waardevol voor ons en toekomstige klanten. We bewaren reviews daarom totdat je bij ons aangeeft (via bovenstaande contactopties) dat je de review wilt verwijderen. Wanneer je een review schrijft, kies je zelf of je persoonlijke gegevens zichtbaar zijn voor anderen. Je kunt bijvoorbeeld ook een alias gebruiken.

Webanalyse

Om jouw een zo fijn mogelijke winkelervaring te bieden maken we gebruik van webanalyse. Hiervoor zetten we in:

Google Analytics

Om te analyseren hoe er gebruik wordt gemaakt van onze website zetten we Google (Universal) Analytics, de webanalyse dienst van Google, in. Google Analytics werkt met cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdens je bezoek aan een website op je computer, tablet of mobiel worden opgeslagen. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring. Pas wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaats van de cookies worden de functionaliteiten van Google Analytics ingeschakeld. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van je IP-adres, door Google opgeslagen op servers in de V.S.. Om afspraken te maken over de omgang met data hebben we een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. We hebben daarnaast afgesproken dat gegevens standaard voor 50 maanden worden bewaard. Raadpleeg voor meer informatie het privacybeleid van Google en het privacybeleid van Google Analytics.

De volgende advertentiefuncties van Google Analytics zetten we in:

  • Remarketing met Google Analytics: dit zetten we in omdat we graag opnieuw met jou in contact willen komen. Middels remarketing kunnen we je passende aanbiedingen doen.
  • DoubleClick Platform integratie met Google Analytics: we integreren onze webanalyse met betaalde advertentieplatformen om onze advertenties gerichter aan te kunnen bieden en daarmee relevantere aanbiedingen te kunnen doen.
  • Rapportage voor vertoningen in het Google Display Netwerk: dit zetten we in om meer inzicht te krijgen in welke bezoekers onze betaalde advertenties op andere websites hebben gezien. Dit gebruiken we om onze advertenties specifieker en relevanter te maken.
  • Rapportage voor demografische en interessecategorieën van Google Analytics: dit helpt ons om meer te leren over de bezoekers van onze website. Het geeft inzicht in de leeftijd, het geslacht en de interesses van bezoekers. Dit gaat allemaal op een anoniem en geaggregeerd niveau. Het gaat dus niet om persoonlijke informatie dat jou, als gebruiker, identificeert. Met inzicht in deze gegevens passen wij onze website aan om je een zo fijn mogelijke ervaring te bieden.
  • Google Signals: we passen dit toe om extra gegevens te verzamelen over het gebruik van meerdere apparaten. Je kunt inzien welke gegevens er van jouw worden verzameld en deze eventueel laten verwijderen via deze link.
  • Geïntegreerde services ten behoeve van advertentiedoeleinden, waarvoor Google Analytics gegevens verzamelt, met inbegrip van gegevens die worden verzameld via advertentiecookies en ID’s.

Via Google-advertentiecookies en ID’s wordt er informatie over jouw gebruik van onze website door Google. Google kan informatie aan derden verschaffen als zij hiertoe wettelijk worden verplicht of als deze derden de informatie namens Google verwerken.

Wil je niet dat jouw gegevens bij Google worden verwerkt? Er bestaat een browser-plug-in die je kunt downloaden om dit te voorkomen, zie deze link.

Hotjar

We gebruiken Hotjar om de behoeften van onze gebruikers beter te begrijpen en onze dienst plus de daarbij horende ervaring te verbeteren. Hotjar is een technologische dienst die ons helpt om de ervaring van onze gebruikers beter te begrijpen (hoeveel tijd zij doorbrengen op welke pagina, welke linkjes zij besluiten te klikken, wat gebruikers wel en niet leuk vinden, etc.). Dit stelt ons in staat om onze website te verbeteren met feedback van gebruikers. Hotjar gebruikt cookies en andere technologieën om data te verzamelen van het gedrag van onze gebruikers en hun apparaten (in het bijzonder IP adressen van apparaten (vastgelegd en opgeslagen alleen in geanonimiseerde vorm), schermresolutie van apparaat, apparaat type (unieke apparaat-ID’s), browser informatie, geografische locatie (alleen op landsniveau), voorkeurstaal voor weergave van onze website). Deze functionaliteit wordt pas ingeschakeld wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van de cookies. Hotjar bewaart deze informatie in een pseudo geanonimiseerd gebruikersprofiel. Zowel Hotjar als wij zullen deze informatie nooit gebruiken om individuele gebruikers te identificeren of om dit te koppelen aan verdere gegevens van een individuele gebruiker. Raadpleeg voor meer informatie het privacybeleid van Hotjar door op deze link te klikken.

Je hebt altijd het recht om de persoonsgegevens die we van je hebben in te zien en te laten verwijderen. Je kunt een overzicht van jouw persoonsgegevens binnen Hotjar aanvragen door contact op te nemen via bovenstaande contactopties. Vermeld hierbij het e-mailadres waarvoor je gegevens wilt opvragen. Je kunt jezelf afmelden voor het maken van een gebruikersprofiel, het opslaan van gegevens over jouw gebruik van onze website door Hotjar en Hotjar’s gebruik van tracking cookies op andere websites door deze opt-out link te volgen.

Facebook en Google Ads

Via cookies verzamelen we hiernaast automatisch informatie over het gebruik van de website. Dit helpt ons om meer gerichte communicatie te verzenden. Dit soort statistieken maken Facebook en Google Ads ook voor ons beschikbaar middels Audience Insights. Zie hun privacy policy voor meer informatie: Facebook en Google Ads.

Wij gebruiken de data om een beeld te vormen bij onze doelgroep en de bezoekers van onze website. Zoals hun interesses, leeftijden en locaties. We gebruiken het verder om onze website te verbeteren. Ons doel is om deze aan jouw wensen en voorkeuren te laten voldoen.

Dit alles gaat via tracking cookies. Lees hier meer over in de cookieverklaring. Hier vind je ook meer informatie over de duur van de cookies en kun je jouw toestemming voor het plaatsen van de cookies eventueel intrekken.

Worden mijn persoonsgegevens met derden gedeeld?

We zullen jouw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken (tenzij hierboven anders aangegeven), behalve wanneer dit onze partners zijn die betrokken zijn bij het uitvoeren van de dienst, zoals het doen van een betaling en het versturen van een bestelling. Denk hierbij aan Mollie, Shops United en PostNL die jouw pakket komt afleveren.

Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Jouw gegevens worden opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). Echter, het kan voorkomen dat bepaalde gegevens worden doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. Wanneer dit van toepassing is dragen wij zorg dat dit op een veilige en rechtmatige manier gebeurt.

Wat wordt er gedaan om mijn persoonsgegevens te beschermen?

Om jouw persoonsgegevens te beschermen en misbruik hiervan te voorkomen nemen we verschillende beveiligingsmaatregelen. Deze zijn te verdelen in organisatorische maatregelen, zoals het veilig vernietigen van gegevens, en technische maatregelen, zoals een up-to-date virusscan. Toegang tot persoonsgegevens wordt daarbij afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Verder maken we gebruik van beveiligde verbindingen (SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je je persoonsgegevens invoert.

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

De persoonsgegevens die hierboven beschreven staan worden bewaard zo lang als dat nodig is om je bestelling of verzoek af te ronden. We hebben daarnaast te maken met een fiscale bewaarplicht van 7 jaar voor betaalgegevens.

Verder gebruiken we de statistische gegevens 50 maanden voor de hierboven beschreven statistische doeleinden. Deze gegevens worden daarna verwijderd, tenzij er een wettelijke verplichting is deze gegevens langer te bewaren.

Heb je nu nog vragen? Dan kunnen je ons bereiken via:

•            E-mail: contact@clayish.today

•            Telefonisch: +31 6 – 3961 7319